NEC™-associates

Onze Associates:

Wout Evers

Na zijn middelbare school studeerde hij in 1970 af aan de Koninklijke Militaire Academie als Officier der Infanterie. Hij heeft 33 jaar met erg veel genoegen als officier gediend tot hij in 1998 de overstap naar het bedrijfsleven maakte en in de rol van consultant de rest van zijn beroepsmatige leven vervulde bij Capgemini.

Zijn tijd bij Defensie kenmerkt – naast de “normale” operationele- en staffuncties - een aantal bijzondere omstandigheden die de basis hebben gevormd voor Wout ‘s huidige kennis, kunde en ervaring.
Zijn tijd bij Capgemini begon als Senior Consultant bij het Defensieteam, maar na enkele jaren werd zijn aandacht getrokken door de toenemende publieke en politieke belangstelling voor “Public Security (PS)”, internationaal ook wel bekend als “Civil Protection (CP)”. Als Senior Managing Consultant heeft Wout aan een uitgebreid scala van PS/CP-gerelateerde thema’s voor (in)ternationale klanten zijn zeer gewaardeerde bijdrage geleverd.

Als docent van de Hbo-opleiding Integrale Veiligheid, aanvankelijk aan de Hogeschool Wageningen en later aan de Europort Business School (EPBS), geeft hij zijn kennis, kunde en ervaring met succes door.

Wout wordt gekarakteriseerd als integer en betrouwbaar. Een visionair, uitstekend coach en adviseur. Hij drukt zich gemakkelijk en helder uit in woord en geschrift. Is een sterke presentator, beschikt over een groot empatisch vermogen, doelgericht en ambitieus.
Wout brengt denkpatronen in beweging en put veel voldoening uit het ontwikkelen van mensen en organisaties. Hierbij maakt hij gebruik van een resultaatgerichte instelling, een goed humeur en het vermogen onder druk creatieve en praktische oplossingen te bedenken.

Wout heeft zowel op directie als op strategisch en operationeel niveau ruime werkervaring. Hij combineert een positieve, enthousiasmerende aanpak met een kritische en analytische geest. In staat snel kernproblemen te herkennen, deze durven te benoemen op een positief kritische manier, en daarbij mensen motiveren de problemen op te lossen.

In 2014 richtte hij SPOT.On Consult op. 


Martin van Battum

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) diende Martin van Battum als beroepsofficier bij het Artillerieregiment 'Gele Rijders'. Onder meer leidde hij gedurende 3 jaren beroepsofficieren op waarna hij werd geselecteerd voor de vervolgopleiding aan de Hogere Krijgsschool. In 1994 studeerde hij daarvan af met de specialisaties logistiek, financiën en informatiemanagement, waarna hij binnen het Ministerie van Defensie als stafofficier/adviseur tewerk werd gesteld. In 1996 nam hij ontslag om als zelfstandig adviseur zijn carrière voort te zetten.

De opgedane ervaringen als adviseur en leidinggevende stellen Marin van Battum in staat om academische concepten te 'vertalen' naar praktijkgerichte activiteiten; van directieniveau tot de werkvloer. Zeer bedreven in het overbruggen van de kloof tussen complexe zaken op het snijvlak van zakelijke doelstellingen, mensen en organisaties, en het toepassen van ICT - zijn specialisme. Van het eerste idee tot en met de realisatie.

Martin is een capabele 'enterprise architect' gecertificeerd in TOGAF 9.1, Capgemini IAF, Archimate 2.1 en LEAN alsmede expert in het Novius DELTA Framework. Deze kwalificaties zorgen ervoor dat hij goed thuis is in strategie, proces- en ICT-analyse, organisatieontwerp, portfolio-en projectmanagement.

Spot-On! is het unieke platform voor Martin en zijn professionele collega’s in Civil Protection Management en Crisismanagement Operaties om hun kennis te delen en samen te werken bij opdrachten. 


Walter de Koning

Spot On heb ik in 2014 leren kennen als een nieuw bedrijf maar met jarenlange kennis en visie op het gebied van crisismanagement en organisatie inrichting. De samenwerking dateert al vanaf 2008 waarin ik kennis heb mogen maken met het gedachtegoed van Spot On.

Crisis- en organisatie inrichting is een specialisatie van mij. Het is mogelijk om op verschillende wijzen een organisatie vorm te geven. Mijn ervaring is opgebouwd en toegepast in binnen- en buitenland.

Binnen een bedrijf of tussen bedrijven spelen enorm veel processen zeker tijdens een gedwongen samenwerking. Als deze processen niet (goed) lopen en moeten worden aangepast, is het in kaart brengen daarvan een uitdaging die veel kennis vergt van bedrijven, organisaties en procedures. Bij het uitvoeren van een project maak ik graag gebruik van Business Analyse. Dit helpt mij om: structuur aan te brengen, helder te maken waar zich knelpunten bevinden of waarom er een knelpunt is ontstaan.

Het verbinden en combineren van kennisgebieden is voor mij een vaardigheid waarvan ik erg veel energie krijg. Vaak is een klantvraag de aanleiding om te rade te gaan bij mijn uitgebreide netwerk. Ik bezit de overtuigingskracht om deze mensen samen te brengen, de klantvraag centraal te stellen en gezamenlijk het project uit te voeren. Het zoeken naar nieuwe of innovatieve oplossingen is ontzettend leuk om te doen. Het vraagt een vrij denkwijze niet gehinderd door enige regels of procedures. De aanleiding is een goed idee, een nieuwe bedrijfsfilosofie of een subsidie mogelijkheid. Mijn inbreng bestaat uit: project- en kennis management, stakeholder management, veiligheidsadvies, kennis van vitale infrastructuur, crisismanagement en het vermarkten van het eindresultaat.

In het Zakboek Bevolkingszorg (2014, Kluwer) heb ik een belangrijke bijdrage geleverd. In dit boek is ingegaan op de wijze waarop gemeenten zich kunnen voorbereiden op verschillende crises.


Hans Wilting

In het najaar van 2014 ben ik geïnformeerd over de opstart van Spot.On.Consult. Spot.On.Consult is nu bezig met de opzet van haar Network Enabled Consultancy. Dit netwerk gaat bestaan uit ervaren specialisten en managers. En ervaring breng ik zeker mee. Ik heb 38 jaar, als officier bij de Veldartillerie van de Koninklijke Landmacht en 7 jaar als docent, opleidingsontwikkelaar/functieanalist bij de Hogeschool Wageningen, gefunctioneerd.

De opzet van Spot.On.Consult spreekt mij enorm aan en dan m.n. het ontwikkelen van opleidingen, het trainen en het oefenen van individuen en/of organisaties. Elke organisatie valt of staat bij de kennis, vaardigheid en attitude van het individu of groepen.

Mijn sporen heb ik verdiend bij Defensie in zowel operationele- als staffuncties, maar vooral ook in diverse opleidingsfuncties. Tevens ben ik daarna als freelancer werkzaam geweest bij de Hogeschool Wageningen, als docent, opleidingsontwikkelaar/coördinator en voorzitter van de examencommissie.

Het verder ontwikkelen van individuen en organisaties op het gebied van Civil Protection, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding kan alleen worden bereikt en behouden door kwalitatief hoogwaardig en professioneel op te leiden, te trainen en te oefenen vanuit het principe “Education Permanente”.

Het is daarom dat ik graag mijn medewerking verleen en als associate deel wil uitmaken van Network Enabled Consultancy van Spot.On.Consult.


Neem direct contact op:

  06 41 41 78 10
  wout@spot-on-consult.nl
  LinkedIn